Summer in the City - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Anton Aalbers - WaarBenJij.nu Summer in the City - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Anton Aalbers - WaarBenJij.nu

Summer in the City

Blijf op de hoogte en volg Anton

27 Maart 2013 | Panama, Bocas del Toro

Eén van de meest waardevolle bijkomstigheden van maanden uit een rugzak leven is het inzien van de zinloosheid van materialisme. In de eerste plaats omdat u wat in de winkelruiten aangeprezen wordt simpelweg niet mee wilt zeulen. In de tweede plaats omdat mensen zonder al die spullen zoveel meer genieten van mensen en natuur. Door dit vernis van het geluk achter te laten komt er ruimte vrij om je met diepere zaken bezig te houden. Veel reizigers filosoferen er dan ook lustig op los.

Wat mijzelf betreft? Als ik één ding heb geleerd deze trip dan is het naast talen wel dat angst, tegenslag en eenzaamheid slechts voorbodes zijn voor nieuwe reishoogtepunten. Deze weken werd dit maar weer eens bevestigd.

Donderdag 14 maart kwam ik Panama binnenwandelen, voorbereid op een strenge douane. Nadat mijn vals vliegticket zonder vragen goedgekeurd werd vroeg één van de douanebeambte of ik niet even een deuntje kon opdienen onder gitaarbegeleiding. Stond ik even Summer in the City te brullen met wat douanebeambtes. Voor mij had Panama het toen meteen al gewonnen van Costa Rica.

Na een bezoek aan David, waar ik op een festival onder andere zag hoe het, in vol galop vangen van koeien in zijn werk gaat (met lasso's), deed ik bergplaats Boquete aan. In dit dorp had ik werkelijk een toptijd. Ik ontmoette Bryce uit Californië en deed een  ziplinetoer (80km p/u door de jungle) met hem. Het was het begin van een grote 'vriendengroep', zo groot dat we 's avonds uiteindelijk moesten opsplitsen in verschillende restaurants. Een zonsopgang op de top van een vulkaan, een bergbeklimming, watervallen, hotsprings, koude rivieren, alles wat een beetje bergdorp onderscheidt was in Boquete te vinden. Twee gratis barbecues, een hostel met jacuzzi, een kermisbezoek, veel alcohol, twee verjaardagen en deze supertoffe groep mensen maakten deze week letterlijk en figuurlijk tot een hoogtepunt.

Na Boquete zijn we met een aantal naar Bocas del Toro gegaan. Een groepje eilanden voor de Caribisch kust. Uitslapen, ontbijten strandhangen, bootjes nemen, avondeten, biertjes drinken, feesten en nachtzwemmen. Dat is een beetje wat me bezig houdt hier. En het bevalt me meer dan prima! Als u zich afvraagt of ik nog niet genoeg zon, zee en strand heb gehad? Nou neuh!

De volgende keer schrijf ik u voor de verandering maar eens uit een land waar ik al eens ben geweest. Succes met de sneeuw. 'Nederland kan ook heel mooi zijn.' ;)

@ papa: 10-03 Puerto Viejo, 14-3 David (Panama), 16-3 Boquete, 23-3 Bocas del Toro

• 27 Maart 2013 - 21:01

Hetty:

hoi Anton, geniet er nog lekker van, wat zal het straks afkickken zijn in ons kikkerlandje.....
    Gr albert en Hetty

• 27 Maart 2013 - 21:02

Gerjob:

Wauw, mooie dingen! Misschien moet Jostein Gaarder binnenkort een nieuwe filosoof toevoegen aan haar boek!

• 27 Maart 2013 - 21:25

Ed:

Nice! Binnenkort vast wel ergens op youtube te vinden!

• 29 Maart 2013 - 10:06

Annewil:

Kun je me nog jaloerser maken? Enjoy! :)